صرفه‌جویی 50 درصدی هزینه‌ها با پیاده‌سازی سیستم PLC در منطقه شمال غرب
شانا , يكشنبه 16 بهمن 1390 - ساعت 21:14

اجرای پروژه PLC مرکز انتقال نفت میاندوآب و تأسیسات مراغه و ارومیه، بیش از 50 درصدی در هزینه‌های خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال غرب صرفه جویی به همراه داشت.

 

هموطن آنلاین - رئیس واحد ابزاردقیق این منطقه در این باره گفت: استفاده از سیستم PLC موجب کاهش قابل توجه نفرات کاری، کاهش توان مصرفی و صرفه جویی در وقت و هزینه شده است.
وی با تأکید بر اجرای بومی این پروژه گفت: منطقه شمال غرب اولین منطقه در میان مناطق یازده گانه است که PLC کردن مراکز انتقال و تأسیسات خود را از سال 1375 آغاز کرد.
نادر کریمی با بیان این که بیشتر مراکز انتقال نفت و تأسیسات منطقه دارای سیستم PLC هستند، ادامه داد: هم اکنون پروژه PLC کردن سیستم های مرکز انتقال نفت میاندوآب و تأسیسات مراغه و ارومیه به صورت موقت تحویل داده شده است.
وی افزود: برای اولین بار در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، در سال 1375 یک دستگاه توربین به صورت آزمایشی در مرکز انتقال نفت اشتهارد PLC شد.
رئیس واحد ابزار دقیق منطقه شمالغرب، ادامه داد: بعد از اطمینان از کارکرد توربین یاد شده با کنترل PLC، پیمان PLC کردن همه مراکز انتقال نفت اشتهارد، ابهر، ایده لو و قره چمن با شرکت کنترنیک منعقد شد و این پروژه در اواخر سال 1384 به پایان رسید.
مهندس کریمی تصریح کرد: هم اکنون تقریبا تمام مراکز اصلی منطقه به جز خط 10 اینچ تبریز – ارومیه به سیستم PLC مجهز شده اند و پیاده سازی این سیستم در مرکز انتقال نفت تبریز نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به مزایای سیستم PLC گفت: عیب یابی و تشخیص بسیار سریع و راحت، صرفه جویی در وقت و هزینه به دلیل کنترل یا تغییر ترتیب مراحل فقط با استفاده از چند خط برنامه بدون نیاز به تغییر سیم بندی، کاهش چشمگیر سیم بندی، پیچیدگی و وزن تابلو به دلیل کمتر شدن نیاز به قطعاتی همچون رله، کانتر، تایمر و مبدل، نداشتن استهلاک مکانیکی، ایجادنشدن نویزهای الکتریکی و صوتی و بالا بودن ضریب اطمینان و درجه حفاظت از سیستم ها نسبت به سیستم های رله ای، از جمله مزیت های این سیستم است.
به گزارش شانا، خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال‌غرب یکی از مناطق عملیاتی یازده گانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران است.
انتقال خوراک نفت‌خام پالایشگاه تبریز و بخشی از خوراک پتروشیمی تبریز، انتقال فرآورده‌های سوختی استان‌های زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل، تامین و نگهداری همه سیستم‌های مخابراتی حوزه استحفاظی و خطوط رادیویی شرکت پتروشیمی و گاز، از جمله وظایف خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال غرب است.




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news181731.html