هموطن آنلاین_ وزیر دفاع هند از درخواست رسمی پاکستان از این کشور برای عقب کشیدن نیروهای خود از منطقه مرزی سیاچن خبر داد.
"آنتونی" وزیر دفاع هند در گفتوگو با خبرنگاران گفت: پاکستان از هند درخواست کرده است تا نیروهای خود را از منطقه مرزی سیاچن بازگرداند.
وی همچنین تصریح کرد که اسلامآباد خواهان بهبود تدریجی روابط خود با هند است.
به گزارش شبکه خبری "جیو" پاکستان، وزیر دفاع هند افزود: "آصف علی زرداری" رئیس جمهور پاکستان در ملاقات اخیرش با دکتر "مان موهان سینگ" نخست وزیر هند بر حل مناقشه کشمیر و اختلاف مرزی در منطقه سیاچن تأکید کرد.
"احمد مختار" وزیر دفاع پاکستان پیش از این اعلام کرده بود که کشورش حاضر نیست یکطرفه نیروهای خود را از سیاچن بازگرداند و هند نیز باید مبادرت به بازگرداندن نظامیان از این منطقه خود کند.
این در حالی است که ژنرال "اشفاق کیانی" فرمانده ارتش پاکستان نیز در این باره گفت: هند انعطافی برای عقبنشینی نیروهای خود از منطقه سیاچن نشان نداده است و بر مواضع قبلی خود تأکید دارد.
سیاچن یکی از ارتفاعات واقع در میان مرز هند و پاکستان در شمال این کشور میباشد.
این ارتفاعات به لحاظ ژئوپولیتیک حائز اهمیت سوقالجیشی بوده و هند و پاکستان با استقرار نیرو در این منطقه خواهان تسلط بر آن میباشند.
با این حال در پی وقوع بهمن در این منطقه در ماه گذشته و مدفون شدن حدود 135 سرباز پاکستانی در زیر برف و نیز هزینه بالای استقرار و حفاظت از نیروها در این ارتفاعات باعث شده که این 2 کشور برای خروج از این منطقه ابراز تمایل کنند. |