امسال3ميليارد دلارمحصولات‌پتروشيمي صادرمي‌ شود
سه شنبه 30 فروردين 1384 - ساعت 18:27

اگر قيمت محصولات پتروشيمي در خارج از كشور افزايش پيدا كند، بازار كاذبي براي محصولات در داخل كشور ايجاد مي‌شود و اگر قيمت داخلي گران‌تر از قيمت بازار خارج باشد، اين امر نيز به ضرر توليدكنندگان است.

 

مهندس محمدرضا نعمت‌زاده ـ معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي در مورد نحوه قيمت‌گذاري محصولات پتروشيمي در داخل كشور گفت: «قيمت‌گذاري محصولات پتروشيمي در ايران نه به قيمت جهاني ولي متناسب با آن بايد انجام شود، زيرا قيمت جهاني به طور دائم در حال تغيير است و اگر ما بخواهيم نرخ محصولات پتروشيمي را در داخل كشور تثبيت كنيم هم مصرف‌كنندگان و هم توليدكنندگان مشكل خواهند داشت.»
نعمت‌زاده با اشاره به این که قيمت‌هاي محصولات پتروشيمي داخلي از چند سال پيش به صورت دستوري تثبيت شده است خاطرنشان كرد: «نرخ محصولات پتروشيمي بايد متناسب با قيمت‌هاي صادراتي تعيين شود.» وي در مورد ارزش صادرات محصولات پتروشيمي در سال 1383 خاطرنشان كرد:« سال گذشته يك ميليارد و 745 ميليون دلار انواع محصولات پترويشمي به خارج از كشور صادر شد كه فاصله كمي تا تعهد 8/1 ميليارد دلار پيش‌بيني شده دارد.» مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ارزش صادرات محصولات پتروشيمي را براي سال 1384 رقمي بين 5/2 تا سه ميليارد دلار برآورد كرد و در مورد مزايده خريد شركت پتروشيمي بازل اروپا تصريح كرد: «در حال حاضر مزايده خريد بازل در مراحل نهايي است و ما هم موقعيت خوبي داريم، ولي چون شرايط رقابتي است بايد منتظر بمانيم.» معاون وزير نفت در امور پتروشيمي در خصوص بهره‌برداري از طرح‌هاي توسعه پتروشيمي تا پايان دولت آقاي خاتمي گفت:« تلاش مي‌كنيم تا پايان كار دولت بهره‌برداري رسمي از طرح‌هاي آروماتيك سوم، پتروشيمي اميركبير و پتروشيمي شهيدتندگويان را در ماهشهر و يك يا دو طرح نيز در عسلويه را با حضور رئیس جمهور انجام دهيم.»




روزنامهء هموطن سلام http://www.hamvatansalam.com
آدرس خبر : http://www.hamvatansalam.com/news27647.html