چهارشنبه 20 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی اقتصاد مردمی ساخت 29 نیروگاه BOO تا 18 ماه دیگر توسط بخش خصوصی

 
 

خبرگزاری مهر , سه شنبه 2 مهر 1387

ساخت 29 نیروگاه BOO تا 18 ماه دیگر توسط بخش خصوصی

 
 

وجود چارچوبها و استانداردهای بین المللی در زمینه ساخت نیروگاه به روش BOO یا BOT باعث شد تا سرمایه گذاران اندک اندک به تولید برق مشتاق شده و در این بخش حضور یافتند.

براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته 29 نیروگاه BOO (ساخت، بهره برداری، مالکیت) جمعا به ظرفیت 17 هزار و 589 مگاوات باید ظرف امسال و سال آتی به بهره برداری رسیده یا عملیات اجرایی آنها فعال شود. یکی از اقدامات بنیادینی که طی برنامه سوم توسعه در کشور صورت گرفت تاکید بر فراهم ساختن زمینه های ورود بخش خصوصی به عرصه تولید برق بود که بر این اساس مقرر شد که بخش خصوصی در قالب استاندارد BOO (ساخت، بهره برداری، مالکیت) و BOT (ساخت، نگهداری، انتقال) به ساخت نیروگاه و تولید برق از آن بپردازند.
اگرچه در آن زمان نیروگاه جنوب اصفهان یا پره سر به عنوان اولین تجربه های حضور بخش خصوصی در ساخت نیروگاه ها با مشکلاتی نظیر اخذ ضمانتنامه ها و ... مواجه شد، اما وجود چارچوبها و استانداردهای بین المللی در زمینه ساخت نیروگاه به روش BOO یا BOT باعث شد تا سرمایه گذاران اندک اندک به تولید برق مشتاق شده و در این بخش حضور یافتند.
مطابق برنامه های از پیش تعیین شده وزارت نیرو، می بایست تا پایان سال 1388 در حدود 18 هزار و 500 مگاوات قدرت عملی به شکلهای BOT و BOO وارد مدار شود. از این رقم، در حدود 8 هزار مگاوات مربوط به نیروگاه های پره سر، جنوب اصفهان، رودشور، سمنان، عسلویه، رامسر، کهنوج، اسلام آباد، ایلام، دوگنبدان، قشم، توس، علی آباد، زنجان3 و زنجان4 بوده که باید تا سال 1386 وارد مدار می شدند.
به هرحال با پیش بینی نیاز کشور به 60 هزار مگاوات برق تا سال 92 باید تسهیل کننده های بسیاری برای حضور و تامین این میزان از نیاز شبکه توسط بخش خصوصی از سوی وزارت نیرو به سرمایه گذاران ارائه شود، گام موثر در این قضیه اصلاح تعرفه های برق و تضمین های بسیار قوی و پایدار برای خرید برق آنها است.
طرحهای نیروگاه BOT در سال 87 و 88 در مجموع 3 هزار و 453 مگاوات نیروگاه BOT باید به بهره برداری رسد یا عملیات اجرایی آنها فعال شود. در این میان نیروگاه سیکل ترکیبی فارس با ظرفیت 753 مگاوات، سیکل ترکیبی پره سر به ظرفیت 890 مگاوات، سیکل ترکیبی هریس به ظرفیت 1000 مگاوات و سیکل ترکیبی زنجان به ظرفیت 828 مگاوات جزء این دسته نیروگاه های BOT هستند.
از سوی دیگر 33 نیروگاه به روش BOO و BOT برابر 21 هزار و 42 مگاوات نیز در این زمره قرار می گیرند.
طرحهای نیروگاه BOO 29 نیروگاه BOO جمعا به ظرفیت 17 هزار و 589 مگاوات، پروژه هایی هستند که طی سالهای 87 و 88 باید به بهره برداری رسیده یا عملیات اجرایی آنها فعال شود.
بهره برداری از 7 واحد نیروگاهی تا پایان سال 87
براساس برنامه زمان بندی قرار است تا پایان سال جاری 7 واحد نیروگاهی جمعا به ظرفیت 1هزار و 114 مگاوات به بهره برداری رسد.
واحد 5 نیروگاه گازی عسلویه مپنا به ظرفیت 159 مگاوات قرار است در آبان 87، واحد 4 نیروگاه سیکل ترکیبی کرمان به ظرفیت 160 مگاوات قرار است در آذرماه 87 و واحدهای اول نیروگاه خورشیدی حرارتی یزد، واحد اول نیروگاه چابهار و واحد 6 نیروگاه گازی عسلویه مپنا هریک به ظرفیت 159 مگاوات قرار است در دی ماه سال 87 به بهره برداری رسند.
از سوی دیگر، واحدهای اول نیروگاه های خرمشهر و قائن هر یک به ظرفیت 159 مگاوات نیز قرار است در بهمن ماه سال 87 به بهره برداری رسد.

 
 

ساخت نیروگاه در مناطق کمتر توسعه یافته
احتمال تغییر شیوه واگذاری نیروگاه‌ها
افزایش حجم معاملات بورس تاپایان سال

 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار