 آنتیبیوتیکهای طبیعی به دلیل خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدویروسی قوی شناخته شدهاند، آنها با عفونتها مقابله میکند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز میشوند؛ برای نمونه، سیر دارای ترکیبی به نام آلیسین است که ضدباکتری و ضدقارچ است و برای درمان زخمها، عفونتها و حتی بیماریهای تنفسی استفاده میشود، سیر را میتوانید به صورت خام یا پخته شده در غذا مصرف کنید، سیر له شده یا خرد شده آلیسین بیشتری تولید میکند، استفاده منظم از این ماده غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و بهبود سلامت قلب میشود، در ادامه به معرفی و بررسی دیگر آنتیبیوتیکهای طبیعی میپردازیم:
روغن درخت چای
روغن درخت چای به دلیل خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی خود مورد توجه قرار گرفته است، این روغن برای درمان عفونتهای پوستی بسیار مفید است، چند قطره از این روغن میتواند بریدگی، نیش خشرات یا عفونت قارچی ناخن را درمان کند، حتی در دهانشویههای طبیعی برای مبارزه با باکتریهای دهان استفاده میشود.
زردچوبه
زردچوبه حاوی کورکومین است که یک عامل فعال با خواص ضدالتهابی و ضدمیکروبی است و به بهبود زخمها، مبارزه با عفونتها و تقویت سلامت روده کمک میکند، اغلب از شیر زردچوبه برای درمان سرماخوردگی و گلودرد استفاده میشود، کورکومین التهاب ناشی از بیماریهای مزمن مانند آرتریت را کاهش میدهد، مصرف زردچوبه با فلفل سیاه میزان جذب مواد مغذی آن را به حداکثر میرساند و زردچوبه را به یک آنتیبیوتیک طبیعی قویتر تبدیل میکند.
میخک
میخک سرشار از ترکیبات ضدباکتریایی و ضدویروسی است و به عنوان یک ضدعفونیکننده قوی عمل میکند، روغن میخک اغلب برای تسکین دندان درد و همچنین درد لثه به کار میرود، زیرا میتواند ناحیه آسیبدیده را بیحس و ضدعفونی کند؛ علاوه بر این، میتوان از میخک برای تسکین گلو درد و مشکلات تنفسی استفاده کرد، مصرف این ماده غذایی سلامت دستگاه گوارش را ارتقا میدهد و باکتریهای مضر را از بین میبرد.
عسل
عسل به بهبود زخمها و عفونتها کمک میکند، همچنین باعث تسکین گلودرد و سرفه میشود، آنزیمهای طبیعی موجود در عسل با تحریک رشد باکتریهای مفید سیستم ایمنی را تقویت میکند و از سلامت روده حمایت میکند.
زنجبیل
زنجبیل دارای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی است که به کاهش عفونتهای باکتریایی در دهان، سیستم تنفسی و روده کمک میکند و معمولاً برای تسکین گلودرد، پاکسازی بدن، بهبود جریان گردش خون و همچنین بهبود هضم غذا مصرف میشود.
سرکه سیب
سرکه سیب دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی است که مانند یک ضدعفونیکننده قوی عمل میکند، مصرف سرکه سیب رقیق شده باعث بهبود فرآیند هضم غذا و تسکین گلودرد میشود.
دارچین
دارچین دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی قوی است که جریان خون را بهبود میبخشد، التهاب را کاهش میدهد و باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی میشود، مصرف این ماده غذایی برای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز مفید است، همچنین گنجاندن آن در رژیم غذایی میتواند سطح قند خون را کنترل کند. |