
یک مطالعه علمی جدید یک ماده غذایی رایج در رژیم غذایی روزانه را برای مشخص کردن تأثیر بالقوه آن بر عملکرد شناختی و خطر اختلالات حافظه بررسی کرد.
یک مطالعه علمی جدید یک ماده غذایی رایج در رژیم غذایی روزانه را برای مشخص کردن تأثیر بالقوه آن بر عملکرد شناختی و خطر اختلالات حافظه بررسی کرد.
به گزارش مهر ،این مطالعه نشان داد که خوردن منظم تخم مرغ، به میزان دو تخم مرغ در هفته، میتواند به دلیل وجود کولین، یک ماده مغذی ضروری که از عملکرد مغز پشتیبانی و سلامت مغز را با افزایش سن حفظ میکند، در کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.
کولین یک جزء ضروری در تولید استیل کولین، یک انتقال دهنده عصبی است که نقش حیاتی در فرآیندهای حافظه و یادگیری ایفا میکند. همچنین به ساخت و محافظت از غشاهای سلول عصبی کمک میکند. مطالعات قبلی نشان میدهد که سطح پایین کولین در خون با افزایش تجمع پلاکهای آمیلوئید و گرههای پروتئین تاو در مغز، دو مورد از برجستهترین نشانههای بیماری آلزایمر، مرتبط است.
این مطالعه که توسط محققانی از بوستون، واشنگتن دی سی و شیکاگو انجام شد، بر دادههای بیش از ۱۰۰۰ فرد بدون زوال عقل که طی یک دوره هفت ساله تحت ارزیابیهای سلامت و تغذیه قرار گرفته بودند، متکی بود. هدف، بررسی رابطه بین رژیم غذایی و خطر ابتلا به زوال عقل، به ویژه بیماری آلزایمر، رایجترین نوع آن، بود. زیرمجموعهای از ۵۷۸ نفر پس از مرگ مغز خود را اهدا کردند و به محققان اجازه دادند تا نشانگرهای بیولوژیکی مرتبط با این بیماری، مانند پلاکهای آمیلوئید و درهمتنیدگیهای پروتئین تاو را بررسی کنند.
محققان بر اساس یک پرسشنامه رژیم غذایی که توسط دانشگاه هاروارد تهیه شده بود، تحقیق کردند که در آن شرکتکنندگان تعداد دفعات خوردن تخممرغ را در یک دوره خاص ثبت میکردند. سپس شرکتکنندگان بر اساس فراوانی مصرف به چهار گروه تقسیم شدند: کمتر از یک بار در ماه، یک تا سه بار در ماه، یک بار در هفته و دو یا چند بار در هفته |